LEV I NUET MEN LÄR AV HISTOREN

onsdag 31 mars 2010

Höstlandskap 2009 längs väg 225

Mitt favoritmotiv öppna landskap slutet januari 2009 på väg 225 i närheten av Ösmo. De tunga molnen har nästan ramlat ned på marken.

Dimmigt landskap 2009 längs väg 225

När man passerat Ösmo på väg 225 så befinner man sig i ett jordbrukslandskap. Bilderna är tagna i slutet av januari 2009. Dimmorna höll precis på att lätta.

Öppna landskap

Jag är förtjust i landskapsbilder. Dessa bilder är tagna under bilfärd mellan Ösmo och Sandvik, Lisö en gråmulen dag i december 2009. Jag gillar färgerna eller kanske snarare bristen på färger.

tisdag 30 mars 2010

Lekplatsen vid stranden vid Sandvik, Lisö

I mitten av februari i år var världen vit i Sandvik. Snön räckte till och blev över. Nu gäller det bara att få bort den så fort som möjligt så att våren med värmen blir mer påtaglig.

Höst 2008 små och stora träd vid Strandvägen vid Sandvik, Lisö

En bild frön hösten 2008. Ogräs och träd man inte vill ha utan rensat bort återtar snabbt sin plats om man inte håller efter. Inga tomrum här inte. Trivs växtligheten brukar den snabbt återerövra sina marker. Här har frönen grott till massor av plantor omgivna av föräldrarna.

Höstpromenad Strandvägen Sandvik, Lisö

När man blivit förtjust i ett motivområde återvänder man gärna dit om och om igen. Antagligen blir man lite hemmablind. Motiven tycks vara desamma hela tiden. Över en längre tidsperiod tycks variationen bli allt mindre. Jag försöker vara uppmärksam på min utveckling men det blir nog en hel del upprepningar för man tycker ju, att det är så vacker... Här tog jag en höstpromenad på Strandvägen, Sandvik, Lisö.

Promenad Sandvik, Lisö - test nya digitalkameran

Under 2008 köpte vi en ny digitalkamera. Jag tog en promenad runt om sommarstugan och testade olika motiv. Jag provade uppåt, nedåt, medsol, motsol, närbild, vyer, skugga, sol...