LEV I NUET MEN LÄR AV HISTOREN

tisdag 28 september 2010

Fru Älg med kalv

Vi tog en tur till landet idag. Körde runt på området för att se att allt var sig likt. En av grannarna har arbetat hårt och renoverat utemiljön i sin trädgård. Idag fick de ytterligare hjälp med röjning av buskar och småträd ...

måndag 27 september 2010

Karlskoga lasarett

Min mor ringde och sade att hon var dålig. Hon är 83 år och bor i Karlskoga. Blodprov vårdcentralen tagit visade på för högt CRP (408 ska vara högst 10), vilket tyder på en infektion. Vårdcentralen hade sagt att hon måste till akuten på lasarettet - och det ville hon absolut inte.

Jag åkte de 25 milen till Karlskoga. Efter mycket övertalande med hjälp av sjukhusets personal kunde vi åka till lasarettets akutintag. Den ligger i den nyare delen av lasarettet.

I de närmaste omgivningarna har man placerat ut konst. Göran Danielssons "Cirkelsegment" väckte stor uppmärksamhet när de var nya, 1974.

Ytterligare blod- och urinprover, lungröntgen mm visade att mamma hade lunginflammation. Hon lades in på medicinavdelningen. Efter behandling med penicillin blev hon bättre och har nu fått åka hem.

Medicinavdelningen ligger i den gamla delen av lasarettet. Där är jag född. Den nya delen fanns inte då. Rabatter och gräsmattor bäddar in sjukhuset på ett mjukt sätt.

onsdag 15 september 2010

Björken på stranden - min årstids- och väderbjörk

Jag följer ibland vissa motiv för att se väder och vind, årstidens växling. På landet har jag valt ut en björk, som växer på stranden lite för sig själv omgiven av vass, båtar, skogskant, vatten - min årstids- och väderbjörk. Förutsättningarna är fantastiska.

torsdag 2 september 2010

Öppna landskap i Sorunda

Vi tog vägen över Sorunda idag, när vi åkte hem från landet. Vi var och handlade på brädgården. Sorunda är en pittoresk landsbygd med kyrkan och några hus i själva centrum. Omgivningen utgörs av åkrar, ängar och öppna landskap.