LEV I NUET MEN LÄR AV HISTOREN

torsdag 27 januari 2011

Fredagstema energi

Fredagstema hos sinneskatten är energi. Min bild är från infarten till Nynäshamn. Där behövs energi åt alla håll och kanter.

Nynäshamn bygger hela tiden

Vi var till Nynäshamn och uträttade några ärenden idag. Vi kunde konstatera att man återigen påbörjat ett nytt bygge denna gång nere i hamnen.

Här håller en man i reflexfärgskläder på med sitt arbete. Högt där uppe, till höger om en räddningsbåt, på en plattform, som ser ut att vila på en pelare, står en annan man i svart/vitt och talar i telefonen.

Han som bygger står på land. Den blå gången står på land ... pelaren står hitom gången - alltså står den på land ... då borde ju mannen som pratar i telefonen också stå på land ... men det gör han inte. Han står på Gotlandsbåten. Nej, båtar är inget för mig.

onsdag 26 januari 2011

Himmelskt vackert till slut

Här är ett av de motiv, jag har fotograferat då och då under året som gick, 2010. Den första bilden är från 8 februari. Den enda färg som syns är den på trädets grenverk. I övrigt var allting vitt, himmel och snö flöt nästan ihop.

Den 9 april var dimman tät. Trädet står inte många meter från vägen men doldes av ett grått töcken.

Ibland går tiden så fort att man nästan inte hinner med. Hösten kom med blåst och den 12 oktober hade de gulnade bladen börjas blåsa ned från trädet.

Och så kommer den där dagen, 1 december, då naturen överträffar sig själv. Allting är bara så vackert - himmelskt vackert.

Mera himelskt hittar du hos Petuniablogg.

fredag 21 januari 2011

Öde - Blooming Friday

Den står mitt i en åker, öde och övergiven för länge sedan. Vi ser den varje gång vi åker till landet och undrar när den ska rasa ihop. Ett stycke historia, inte längre speciellt väl omhändertagen. Men någon gång har den haft sina glansdagar även om dess öde numera vilar i vädrets makter.

Titta på andras bloggar hos Katarina på rosorochris.

söndag 16 januari 2011

Tid - fototriss

Ibland känns det som man borde omdisponera sin tid, njuta mer av stunden, betrakta sin omgivning. Fundera över händelser man har framför ögonen och inte bara på näthinnan. Vara närvarande i stunden. Analysera vad man ser.

Jag sitter och tittar på mina bilder från 2010 och upptäcker, att ett år av min tid försvann alldeles för snabbt. I år ska jag skärpa mig. Stanna till och titta efter mera noggrant.

Bilderna är från Sandvik på Lisö. Andra som funderar över tidens tand kan du se på Fototriss.

söndag 9 januari 2011

Fototriss 120 - hemligt tema

I fototriss 120 gäller att man gissa på temat, ett tema som man själv bestämmer. Fler att gissa på hittar du här hos fototriss.

fredag 7 januari 2011

En titt ut - fredagstema

En pling på dörrklockan. Man går dit, tittar ut och möts av en äldre man med tandproblem och ett barnsligt fnitter, som säger "bus eller godis". Det är Halloween.

Hos sinneskatten visar andra vad de ser, när de tar en titt ut.

måndag 3 januari 2011

Rött eller grönt

Stadsbilden i Nynäshamn förändras successivt. En del smyger in förändringar. Man ser att något är annorlunda men inte vad. Plötsligt inser man att huset är ommålat. Det var tidigare falurött och nu är det grönt.