LEV I NUET MEN LÄR AV HISTOREN

lördag 25 juni 2011

Stretching mitt på vägen



En dag då vi kom till landet såg vi från långt håll, hur någon stod mitt i vägen alldeles bakom bommen och stretchade. Vi har en fjärrkontroll inne i bilen, som vi trycker på så åker bommen upp. Och upp åkte även den stretchande personen och police stog det på tröjan och mössan. Från andra hållet såg vi, att det var Barbara, som laddad till händer och lår ville uppmärksamma att Uffe fyllde 50 år.

Båthuset på Sandvik Lisö


Varje tomtägare på landet är skyldig att ingå som medlem i tomtägareföreningen. Man har då tillgång till det här båthuset. Det ligger alldeles vid havet. Här finns också en mysig lagunformad liten badstrand med långgrunt vatten lämplig för de små barnen på området. Här reser man midsommarstången. Sommarens vinprovning hålls här 2011-07-02.

torsdag 23 juni 2011

Vildros



På mina morgonpromenader på landet har jag passat på att fotografera, när jag sett något jag tycker är vackert. Denna vildros står i närheten av stranden alldeles vid vägkanten. Busken är spridd till många ställen på området. Jag har hittills hindrat den att komma in i trädgården - tycker den är för taggig. Men blomman är himmelskt vacker, skir, enkelt elegant, milt rosa.

onsdag 22 juni 2011

Samling vid brevlådorna


På landet är områdets samtliga postlådor samlade i räta rader skyddade av ett vackert tak. En anslagstavla som löper längs en vägg har delats upp i tre delar, en för områdets föreningar, en för de boende och en för företag. På en bänk brukar vatten-kammade herrar sitta och prata medan de väntar på postbils-madam.

Nytt för i år är ett välkomnande blomarrangemang. I mitten av stora stenar har man ställt en fyrkantig blomlåda och planterat klätterbenved och lavendel. Humlan njöt lika mycket som jag. Det doftade ljuvligt att stå med kamera och näsa över blommorna.

fredag 17 juni 2011

Fredagstema - sommartid

Förberedelserna är i full gång på landet för sommarens stora händelse - midsommar. Då arrangerar man fest vid båthuset, reser midsommarstång och dansar. Vid infarten alldeles före bommen till området hänger man idag upp den välkomnande banderollen, vilket dokumenterades inifrån bilen genom regnvåt vindruta. Flera sommartidsbilder kan du se hos Sinneskatten.

fredag 10 juni 2011

Fredagstema - trassel

Idag handlar fredagstemat hos Sinneskatten om "trassel". Vad jag har skrattat igenkännande när jag tittat på hur andra tolkat temat. Min bild är från båtbryggan på Sandvik Lisö. Jag är ingen båtmänniska och vet inte hur man gör knopar men nog ser det trassligt ut innan tampen når den fina trudelutten på slutet.

onsdag 8 juni 2011

Havstulpaner - Sandvik Lisö



På landet ligger dykpontonen uppe på land klar för sjösättning. Det dröjer lite till innan badsäsongen sätter igång. Delen som brukar ligga i vattnet är alldeles vit. Om man tittar närmare ser man att det är en massa havstulpaner. Man kan skrapa sig rätt illa på dem om man har otur.

Iakttagen

Idag hade min man inte tid att följa med på morgonpromenaden på landet. Men jag behövde inte känna mig ensam för det - det var många par ögon som iakttog mig.


måndag 6 juni 2011

Nationaldagen




Vi började Nationaldagen med en promenad längs stranden på Sandvik, Lisö. En granne hade hissat den svenska flaggan. Det gula solskenet lyste från en blå himmel. Fåglarna hade placerat sig så att förgrunden blev gul och bakgrunden blå. En båt hade stylat sig med lite gult och lite blått.  Gult och blått dagen till ära. Svensk sommar när den är som bäst.