LEV I NUET MEN LÄR AV HISTOREN

onsdag 13 oktober 2010

Rondeller i Kungens Kurva och Nynäshamn

Förra veckan åkte vi en liten rundtur med bilen och passade på att uträtta några ärenden i Kungens Kurva. Det var några år sedan jag var där. Från Södertälje mot Stockholm var vägen fyrfilig åt båda hållen.

När vi svängt av E4 var det åtskilliga rondeller vi passerade. Man blev nästan förvirrad - de såg likadana ut. Det var bara färgmarkeringar som skilde dem åt.

I Nynäshamn har man gjort en ny rondell och funderar nu på hur man ska pryda den. En fyr eller flaggspel tycker en del, som vill markera det havsnära. Insändare i lokalpressen dissar detta och vill hellre ha något med anknytning till telekommunikation. Någon vill kunna köra rakt över rondellen utan att behöva köra in i en massa järnskrot.

En del hus var riktigt snygga. Det syns att man gjort ansträngningar när man designat fasaden.

Ibland kan arkitekterna inte förutse vad som gäller för de verksamheter, som ska hyra lokalerna. En restaurang exempelvis har ingenstans att lagra sitt återvinningsemballage och får ställa det på baksidan. Trots att det är ordentligt gjort så skämmer det hela huset.

Och sedan var det dags för hemfärd via tunnel mot Nynäsvägen. Man håller på att göra motorväg från Stockholm till Nynäshamn. Den sträcka man gjort klar är tvåfilig åt vardera hållet. Och naturen runt om är så vacker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar