LEV I NUET MEN LÄR AV HISTOREN

tisdag 20 april 2021

Centrumlyftet Ösmo - invigning 2018-06-26

Daniel Adborn, Nynäshamns kommun, invigde lekpark och parkanläggning med tal och bandklippning. På bordet bakom ligger en fotoutställning.
Daniel hade många som hjälpte till vid invigningen. Ungdomar blåste upp ballonger, som delades ut till barnen.
Långt innan det var dags för invigningen har någon gjort i ordning kaffe och annat, som man bjuder på. Dessa människor, vars arbete sker i det tysta i bakgrunden, som serverar andra och ser till att alla trivs, är guld värda.
Nynäshamns kommun bjöd på kaffe, saft och bullar till alla som ville ha och de blev snabbt många.
Att vara delaktig i samhället är viktigt för alla. Samvaro över en kopp kaffe med dopp stärker vänskapsbanden. Tillgänglighet för både ung och gammal, med eller utan funktionsnedsättning, skapar välmående och god hälsa både fysiskt och psykiskt.
Den nya boulebanan var efterlängtad av PRO Ösmo, som initierade en tävling. Man hade varit förutseende och tagit med sig egna bouleklot.
Lekparken för de små barnen blev mycket populär. Gångvägar och utrymmen är tillgängliga för de, som bara vill titta på och det finns även bänkar om man blir trött på att stå.
 

Det är viktigt att vårt samhälle kan användas av så många som möjligt. Vi bör bygga ett samhälle med miljöer, produkter och tjänster som fungerar för personer i alla åldrar och för alla funktionsförmågor i olika situationer och under varierande omständigheter. Design för alla är en fråga som kan appliceras brett inte minst med tanke på den åldrande befolkningen.

Nynäshamns Posten bevakade invigningen, intervjuade folk, filmade och fotograferade, David Klasson pratade, Olivia Andersson Hjelm vid stativet filmade med mobiltelefon och Andreas Bendroth avvaktade med kameran på magen.

Se inlägget i NP här

Bilderna tillhör Ulla Laiho

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar