LEV I NUET MEN LÄR AV HISTOREN

fredag 19 februari 2021

Centrumlyftet Ösmo - ny centrumhållplats för bussar

Den nya bussterminalen vid Sara Carolinas torg i Ösmo var klar och kringåtgärder vidtogs för att skapa förutsättningar för nya hållplatser nära centrum och för vägar mellan terminalen och centrum.

Ösmo centrum var tidigare knutpunkt för flera av kommunens busslinjer. Busshållplatserna låg utanför biblioteket och simhallen och skulle nu flyttas inför det förestående centrumlyftet (2016).
Samtidigt som man flyttade busshållplatserna gjorde man en gång- och cykelväg längs Nyblevägen mellan centrum och den nya bussterminalen och förberedde för den nya infarten till centrum (2016).
Med hållplatser längs Nyblevägen avkortas avståndet för busspassagerare som ska till butiker, skola eller till simhallen (2017).
Gång- och cykelväg skapades och asfalterad. Den blev klar 2019 och innebär en oerhörd trygghet. Tidigare fick man trängas med bilar på vägen med risk för eget liv.
Gångvägen förlängdes åt motsatt håll mot idrottsplatsen under 2020. Till höger skymtar Hallängens förskola, som nu är riven (2021).

Bilder tillhör Ulla Laiho

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar